Thursday, September 3, 2009

grocery shopping~

berbelanja memang indah..
tapi kalau bab grocery shopping memang i surrender!
lembik lutut rasenya nak pastikan sume benda ade..huhu..
memang la gue sangat amatur dlm bidang ini ;)
tu yang tiga empat kali pegi row same..

memula cari cili kering, then pegi cari susu cair..
lepas tu mcm tak jumpa pulak..
nampak macam ade krimer n susu sejat..
ape beza ek susu sejat ngan susu cair?? confius aku ..huhu
pastu patah balik kat row cili kering sebab terlupa ambik asam jawa..
haha..kelakar sungguh..
ni lah saatnya i tabik spring ngan org2 yg pegi grocery shopping without a list..
sangat hebat..
i pun memula buat2 mcm teror tak mau tgk list..
aleh2 banyak benar brg yg tertinggal..
better stick to d list la bagi yang amatur..
kalau nak kira beli barang2 kering ngan beli ikan kat pasar, beli ikan lagi mencabar jiwa..
mesti kita nak lauk yg fresh tapi price yg affordable..
mase tu la skill diperlukan..
pasar utk beli ikan yg paling best is PASAR BORONG.. S-U-P-E-R-B!!
selain dpt membeli,tgk gelegat org yg menjual n membeli pun menarik..
kiranya kalo nak cari ilham memang bagus la kat tempat camgitu..
P/S: i know,nampak sangat mcm jakun kan..tapi wut to do..its a new experience for me :)

1 comment:

najlaa said...

congratulation young lady~! :D